Thursday, January 24, 2008

mari kita pulau muzik indoneSIAL

untuk pengetahuan semua, media indonSIAL telah menentang segala bentuk hiburan dari negara kita Malaysia. oleh itu, kita sebagai rakyat Malaysia, tak kira apa jenis kaum, memboikot segala lagu da hasil seni dari negara SIAL tersebut. Rakyat - rakyat INDON itu sudah lama memboikot, tidak membeli sebarang bentuk album serta tidak mendengar lagu dan hasil seni kita dan mereka sedang hangat berkempen untuk menjatuhkan maruah Malaysia dimata dunia melalui internet.

Perang cyber berlaku antara Malaysia dan indonSIAL semaikn ketara dan semakin serius. usaha kerajaan kita untuk berbaik-baik dengan negara jiran tidak berjaya ekoran bermacam macam isu yang ditimulkan oleh negara Indon untuk memanaskan hati rakyat Malaysia.

Ekoran dengan itu, kita tidak boleh lagi berdiam diri dengan berkata, hanya mengalah. kita mesti mempertahankan maruah negara kita, yang sekarang dihinda oleh negara bangsat,IndonSIAL

32 comments:

indon esial babi lancau said...

indonesial babi, negara bodoh! dayus takde otak!< miskin, haha dengan malaysia pon takut, ntah2 dengan singapore lagi kecut, haha nak ganyang malaysia ada berani??, bak datang ar, senjata kami lebih hebatlah!, indon dah lah sial, corruption!!, GANYANG INDON ESIAL!!

www.bocahseptember.com said...

huahahahahaha dasar orang sok tau lu.....asal tau aja ya....org indonesia itu selera musiknya tinggi.....gak kayak lu udah cengeng norak lagi.....
terbukti lagu2 dari musisi indonesia lebih enak dan lebih idup dari musik tanah lu......indonesia hanya mau dengar n terima musisi berkualitas n gak norak......
klarifikasi nih.....bukan indonesia yg memboikot musisi malaysia tapi mereka sendiri aja yg kualitasnya gak sebagus musisi indonesia, so ngapain dengerin sampah kalo di nusantara tercinta ada barang yg bagus.
justru musisi malaysia yg ketakutan ampe merengek-rengek pembatasan pemutaran lagu indonesia di malaysia....huahahahahahaha ini sekali lagi membuktikan bahwa kualitas orang indonesia ada diatas malaysia......orang malaysia saje suke same song from indonesia........hehehehehehehehe.......

Imperial Nymph said...

Aaah..

Ada ada aja..

Bilang ajah.. Orang malay ngiri ma Indonesia.. Jadi gitu dah..

Seperti kata pepatah..

"Sirik tanda tak mampu"

Silahkan Hujat Indonesia, ini justru makin membuktikan malay adalah negara yang tak mampu lakukan apa apa..

Right?

WiNteRLia said...

oi...
malay gak tau diri...

hahahhaaaa...
hanya bisa ketawa gua baca blog ini..

BODOH.. BEGOK TOLOL..
FUCK YOU!!!!!!!!!

EH, MALAY ANJING..
MAU TEMPUR AMA INDONESIA?
MAYSIAL ITU ADALAH NEGARA PARASIT MUSIK INDONESIA KAMI.

BODOH......
TOLOL............

MALAYSIAL TIDAK ADA APA2
DARI NEGARA INDONESIA KAMI TERCINTA....

Maulana2710 said...

kamu kak yang katik utak.. kamek di sikak dak pernah menghina negara kamu malay.. kamu yang mulai.. and bener nian kate bocah september.. malaysia cuma bise denger.. dan ngoceh sampah.. kami kak bangga punye 3000 base daerah di tiap provinsi.. negara kamu..?? cuma 2 base.. capee deeh..

agus said...

ORANG MALAYSIA SELERANYA RENDAH
SUKA MENGGAULI PEMBANTU...
BANGSA BEJAT. TAK TAHU MALU

malas ya malas said...

malasYa ni orangnya gak ada yang good looking... artis macam siti hidung pendek tu jadi artis tercantik pulak.. malu aku nengok....
rakyat Malasya ni mang tak beradablah....
lihat tu banyak blog2 artis yang menghina artis2 sendiri.... ya wajarlah....orang setanah air aja di hina apatah lagi kita...hahahhaha

satu lagi... perkataan TANAH AIR tu cuma ada di Indonesia... kemarin gw liat berita di TV ehh pembawa acaranya dah niru2 lak bilang TANAH AIR..........
hahahhahahahhahahahhaa..... kreatiflah sikit jangan meniru bangsa kami...... TANAH KUBURAN kek bilang gtyu.......

malas ya malas said...

sape yang takut ngan malasYa nie....
kalau takut tak cari kerja orang kita ke sanakan terbukti ni orang JELES. ade kah negara BESAR takut dengan negara kerdil cam Singapore dg malasYa ni?? hahhahahahha....
loe pikir aja ndiri

mr.ariffin hassan said...

INDON BODOH
orang2 indon kebanyakan nye makan taik daripada mkan makanan yg halal.taik memang benda yg sedap bagi org indonsial.

indonsial macam anjing yg bodoh takde maruah dan kurap.

indonsial memang bodoh babi anjing pukimak kau !

joko saputro said...

apa bukti orang indonesia makan tahi? Bikinlah lagu yg bagus, orang indonesia tak segan denger lagu bagus. banyak orang indonesia suka lagu2 siti nurhaliza, Iklim salim, Amy search, dsb.

Orang malaysia makan apa sih? bikin lagu bagus saja susah

takeallfree said...

You are sucks and don't know anything... Never now that u are the beggar nation who open your hand to English and Australia for help. If you learn history, u know that most Malingsialan learned many things from Indonesian, stupid ass hole.. But they like Malin Kondang, never know thank you n stole everything from Indonesia. Go to hell Malaysia!! In satan you trust..

pohonbintang said...
This comment has been removed by the author.
anti-ignorance said...

Aku dari malaysia, tapi aku menolak keras untuk menyokong apa yg ditulis di blog ini apa lagi dgn isu2 claim dari malaysia. Terus terang, Aku menghormati kebanyakan org2 indonesia yg sgt menghargai dan menjaga budaya dan kesenian indonesia. Dan hal2 yg buat hubungan panas antara dua negara ini, sebetulnya sebagai malaysian, aku Malu dgn "org2 malaysia yg ignorance" yg tidak mau melihat hal sebenar, belajar dari sejarah dan menghormati budaya&kesenian.
Maaf teman2 indonesia, mungkin kerana sikap ignorance dari kebanyakkan org malaysia menyebabkan mereka buta dan tidak mau mengaku salah. AYOlah, malaysia, akui saja, yg kita tu banyak buat claim yg suka hati kita saja, not for the sake of CULTURE but utk buat PROFIT negara. hal tari pendet itu, lihat saja, sebetulnya Goverment malaysia harus lah melihat dulu hasilnya dari trus beri pass utk mereka (DIscovery)
dan aku harap org2 indonesia yg aku lihat biasanya lebih cerdas untuk tidak reaktioner dgn komen2 kurang cerdas dari kebanyakkan org malaysia ini.
Aku tidaklah cerdas mana, tapi tidak juga bodoh, kerana jelas dalam hal ini, malaysia tu dah salah. Dont make matters worse with giving stupid comment n conclusion.
Panggil lah aku pengkhianat...aku tidak peduli pun, cos buang energy argue dgn org2 yg ignorance. Kalau salah buat cara salah, jgn sombong, dah lah sombong tak pandai pulak tu, hanya memalukan diri saje!
Aku pun org malaysia yg sgt tidak sudi dngar lagu2 artist malaysia....kebanyakkan nya sebab tak best, dan nyanyi live FAIL.

mr said...

to anti-ignorance
If you have been given a chance to sing "live" on stage ..can you do That?? owh i forgot..you can't..

You talk about "Dont make matters worse with giving stupid comment n conclusion."

But at the end of your comment saying "Aku pun org malaysia yg sgt tidak sudi dngar lagu2 artist malaysia....kebanyakkan nya sebab tak best, dan nyanyi live FAIL."

This prove that you are one of the "org2 malaysia yg ignorance" yg tidak mau melihat hal sebenar,"
is that right Mr Smart guy??

About the "Pendet" dance.. even Malaysian Government's don't claim that the dance is Malaysians Dance?
Everyone is free to learn.. don't be such a racist about this Dance Thing..

Malaysian Government's have given so much help on your Indonesian Country for your people and your economic development..even spent Millions of Ringgit to help Tsunami
Victims on your Country..

Both of our Country need each other to make a healthy Relationship to survive on this Bad economic state now on todays world..

Don't blame on other people just because you are thinking that you are right for yourself..try discuss with more people that know what best for your country..

We have no problems with Indonesians people that live in Malaysia because we are now like a close friends..we work together and eat together nowadays..

Stop the fightings and War because nothing goods comes with it..

ridho said...

MALINGSIA ANJJJRITT..
ASSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
FUUCCCKK

deden said...

tau apa sieh loe tentang lagu indonesia?ngaku aja kl sebenernya loe cuma malu sama penyanyi2 MALAY-SHIT-a itu CEMPRENG kaya panci!!
meongng!!!
nyenyeh ajah ah aye mah!!

zakha gebhe said...

SUDAHLAH...
kalo kita bersatu akan tampak negara-negara ASIA TENGGARA punya hati yang bersih, jangan lagi saling menghujat seperti ini...
jujur, saya orang melayu indonesia... saya tinggal d Dumai, Riau..
tapi saya tidak sedikitpun berpihak kepada indonesia ataupun malaysia...
mari coba kita rajut kembali persaudaraan kita...
kalau untuk pembatasan pemutaran lagu indonesia di malaysia itu kan hak mereka... UNTUK APA KITA AMBIL PUSING...?
tapi seharusnya orang-orang malaysia juga punya pengertian... sehingga apa yang dilakukan oleh negara kami, itu hak negara kami dan tidak perlu diikutcampuri oleh kalian...
stop laa perkataan MALINGSI*L or INDONSI*L..
kita sama-sama punya kepentingan, jika kita bercerai-berai... yakinlah... bukan salah satu dari negara ini yang akan sengsara... tapi kedua-duanya...


PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI,
TAKKAN MELAYU HILANG DIBUMI!!!

kha's

firsty said...

orang malaysia mah juga suka nyiksa orang kyak binatang,,,,,,aliran agamx jg aneh2 geje..masih kesultanan kayak budak2 jaman prasejarah..........
suka bicara dengan nada2 melayu yg jelas2 bgsa indonesia diadaptasi ....klo melihat dr sejarah.....klian dri ja g punya bhasa tetap..cuma bs jd copycat kq bangga.........preketek !!!!!!!

bro79 said...

sudahlah...gitaris lu suka cedok muzik barat...bodoh takde skill ,tak pernah gua dgr pun indonesial ada giraris hebat cam org melaysia,contohnye rithan (deja voodoo spell) pernah dijemput bermain bersama steve vai...lu org kenal steve vai ...ritz (metalasia)napalm death respek band dorg....kepada anti-ignorance lu tau apa,lu tau muzik...

ezhice said...

aku keturunan indonesia+malaysia...mana nak sokong ni???da la.....jgn gaduh2...

Iqbal Hakim said...

lol malay lagu indonesia tuh bermutu besar gak kaya Upin&ipin sialan punya malay gak mutu
udh nyerah aja malayS***F***
-Normalguys- -malayhaters-

muhammad imsa said...

anjing malaysia kitorang kencingin rame rame tenggelem tuh negara stupid loe

I KNOW THAT said...

kenapa sihh, MALAYSIAALLLL FUCK HELL itu sukanya ngejek Indonesia yang makmur ini??
emangnya apa salah Indonesia sama MALAYSIAALLLL itu??
mungkin mereka menghina Indonesia karena mereka bodohhhh yang pikirannya sederajat sama kotoran ANJING!!!! tapi menurut aku masih tinggian derajatnya kotoran ANJINGGG>>>>

Muhtadin Muh said...

ganyang malaysia ada seratus jutaan penduduk indonesia... kasih kami senjata... seterusnya biar kami yang menyelesaikan... perang...

Abdullah Yusof said...

Pasal kami sibok bekerja. Xde masa nk buat lagu bagus ni. Bkn mcm ko. Xde keja. Byk masa luang. Bab tu nk buat "lagu bagus" je keja ngko ni. Erk sgt la ko ni... eleh. Ko pikir kitorang ni hadap sgt ke dgn lagu ko tu? Klau kami x dgr, negara mna lagi sudi nk dgr lagu kau tu? Tak kenang nasib diuntong toi...

Abdullah Yusof said...

Hidup Melayu Riau!

Abdullah Yusof said...

Eleh. Ko yg copycat bahasa kami. Perosak bahasa ibunda kami. Eleh... bahasa engkau tu bahasa jawa tu bukan bahasa melayu. Perasan!!! Tu, di jogja masih ada raja. Jadi org mereka tu pun bangsa prasejarah kaya kami la kan? Lain kali bicara guna otak dong. Bkn saja yg gna raja. Jepun, Belanda, Inggeris termasuk di Jogja itu sndiri pn ada raja la! Alah... tak blaja kat sekolah ke dulu???

Abdul Muiz said...

how bout this one http://www.youtube.com/watch?v=ZNa1ehyKxzA

http://www.youtube.com/watch?v=bsg4Dp-Gy34

and this one http://www.youtube.com/watch?v=gh20qv8IWAo
take a look at this one too

http://www.youtube.com/watch?v=nzk0mZOpsZU

coba juga yg ini
http://www.youtube.com/watch?v=LzaGDRLDXBM

dan yang ini http://www.youtube.com/watch?v=A7RM2W4kQco

terakhir cb liat jg yg ini

http://www.youtube.com/watch?v=im2WdCtl1cQ

Skyass R34 said...

Dumbfuck Indonesian braaahhhh buto arghhh pengemis

snukes said...

1.kalau Indonesia tak ADA perekonomian Malaysia hancur
2.malaysia dapat kemerdekaan Dari inggris Indonesia sendiri
3.negara Indonesia ADALAH peringkat 13 militer terkuat Di dunia sedangkan Malaysia HANYA 32
KALAU NAK PERANG PERANG LAH

Adam Kenndy said...

Butuh indonesial.. negara miskin. Tak kenangan budi. Berpuluh ribu indonesial keja kat malaysia.

Tentera terkuat pun tak guna kalau negara miskin. Rakyat tak terurus.

hadari dari said...

Indonesia bangkit, perbanyak media di indonesia sampai menjangkau di malaysia...serawak merdeka

MALAYSIA TINGGAL KENANGAN